esmaspäev, 5. november 2007

"Ilsa, harem keeper of the oil sheiks" (1976)



director: Don Edmonds
89min
Canada / USA




Kui ma mõni aeg tagasi "Ilsa, she wolf of the SS" filmi kätte sain, olin üsna ärevil. Olin näinud ainult kaadreid, kus verest nõretavad aheldatud naised, ning ootused olid ülemäära kõrged. Kujutasin vist ette mingit eriti sünget vägivalla ja perverssuste paraadi a'la "Salo". Ja olin äärmiselt pettunud, kui selgus et see on siiski vaid telelavastuslikult kohmakas ja puine sexploitation, üles võetud võtteplatsil, kus pole muud midagi peale paari haakristidega kasarmuhoone.

Eile öösel siis võtsin ette Ilsa triloogia teise filmi. Ja üllatus üllatus, jummalast OK tundus. Seekord on Ilsa pahelise araabia naftabossi teenistuses (mis on ikka päris naljakas, kui tuletada meelde, et algne inspiratsioon on võetud Ilse Kochi järgi) ja enamus esimese filmi teemasid lihtsalt kordub teises keskkonnas. Grotesksed meditsiinilised eksperimendid ja ebatavalised piinamismeetodid on seekord ümbritsetud idamaise luksuse ja värvikirevusega. Nii on visuaalselt palju nauditavam. Ja tegelikult on Dyanne Thorne, kui keskealine üliilmeka mesise häälega militaarses seksikostüümis domina ju väga karismaatiline ja camp tegelane. Ega pole mõtet viriseda, kui pakutakse poolteist tundi muigama panevalt amoraalset meelelahutust. Ja viimane "käbi ei kuku kännust kaugemale" õpetussõnaga stseen oli ikka täiesti over-the-top ja mõjus nagu oleks võetud "Omen" filmist.

Siuke jutt ka veel, et teatavasti kasutavad enamus goregrind bände oma lugude puhul introsid, mis on enamasti tekstilõigud exploitation- ja kultusfilmidest. Kõige lahedam selline bänd on Impetigo ja nende plaadil "Ultimo mondo cannibale" on pala "Bloody pit of horror" (mis on omakorda ühe vana itaalia campõuduka pealkiri). Tegelikult võiks selle kohta öelda pigem interlüüd, sest muusikat seal polegi, on ainult u. kaks minutit Ilsa hirmutuskõnet rindade lömastamise stseenist, mis võetud siit samast filmist. Ja üks teine lugu algab samal plaadil klassikalise line'iga "... the wound has been infected with gangrene pus". See on võetud esimesest Ilsa filmist.

Kommentaare ei ole: