reede, 23. oktoober 2009

"Eurotika! Part 1. Vampires and virgins, the films of Jean Rollin" (1999)


25min.
UK

"During the 1960s and 1970s, European low-budget films went kinky, emerging as a new type of cinema that blended eroticism, surrealism, horror, and over-the-top atmospherics." See lause iseloomustab täpselt teemat mida valgustab Inglise Channel 4 dokumentaalseeria "Eurotika!". Koosneb kaheteistkümnest osast ja esimene on pühendatud Jean Rollini töödele. Kiiruga visatakse pilk peale kogu karjäärile, tuuakse esile mõned olulisemad pidepunktid, lastakse mõni sõna öelda ka rezhissööril endal ja mõnedel põhinäitlejatel. Need veidi alla pooletunnised saated pole teab mis sügavad analüüsid, kuid on äärmiselt tänuväärne, et masside jaoks kaheldava väärtusega nähtusest üldse räägitakse. Ja seda tehakse täiesti tõsiselt ja asjalikult, selgitatakse kultuurikonteksti ja kõik nagu peab. Mitte nii, et vaadake millist kreisit värki 60ndail happelaksu all ikka tehti. Väga hea sissejuhatus. Soovitan kõigile, kel vähegi asja vastu huvi.


6 kommentaari:

Metsavana ütles ...

Kuule hoopis teine asi mida ka Jaanus sult küsinud, kust sa neid filme saad, tahaks ka aga enamasti ei suuda leida. Ma võin mingi kontakti anda nt kuhu saad seda tasakesi öelda.

edasi ütles ...

see kirjutamistuhin mis mul nüüd viimastel kuudel tagasi tuli sai alguse nii, et tekkis ligipääs kinnisele Karagarga torrentsaidile. see on väga hea valikuga koht, nii et uuri, äkki on sul mõni tuttav seal kes saab kutse saata. ise olen juba bännitud, nii et teha pole midagi. võtsin kuu ajaga nii palju kui jõudsin. hetkel tõmban asju ainult Btjunkie'st, täiesti lahtine sait, pole vist vaja isegi registreerida. ka see seriaal on sealt leitud. nii et ei midagi erilist. puhas otsimise vaev, mis juba iseenesest pool lõbust.

edasi ütles ...

ja infot haruldaste filmide kohta otsin erinevatest netipoodidest, kus äritsetakse põhiliselt dvd-r'idega. näiteks see siin:

http://www.shockcinemamagazine.com/links.html

Metsavana ütles ...

Tnx, uurin asja

paranoiadisco ütles ...

Sulle, edasi, soovitaks ka sellist kohta nagu cinemageddon.org - kõvasti igasuguseid b-filme ja muid peidetud vääriskivisid üle maailma. Saidi moto on pmst, et kui film on liiga tuntud, siis üles laadida ei tohi.

paranoiadisco ütles ...

Unustasin mainida, et tegemist on muidugi kinnise trackeriga ning ratiot peab hoidma - ise olen muidugi vabalt enda kehva uploadiga selle 3 lähedale suutnud libistada.