teisipäev, 18. märts 2008

Amoraalsed filmiõhtud 4: "Das komabrutale duell"


19. märts 2008, kl. 18
Non Grata kunstikonteiner, Ülase 16/Madara 22
Tasuta

"Das komabrutale duell" 1999, rez. Heiko Fipper


"Das komabrutale duell" on Saksa nn. underground splatter film. Esimesed sellised filmid tehti 80ndate teisel poolel, tuntumad neist on Jörg Buttgereiti "NEKromantik" ja Andreas Schnaasi "Violent shit". Neile on isegi järjed tehtud, viimasele lausa kolm tükki.
"Das komabrutale duell" on traditsioonide kohaselt otse videole filmitud ja väga madala eelarvega. Seda on igakülgselt näha - nii efektide, näitlejate amatöörluse ja isegi videolindi halva kvaliteedi tõttu. Subtiitrid puuduvad, kuid neid polegi vaja, sest sisu on äärmiselt lihtne. See on kahe tänavakamba lõpmatu võitlus. Nad tapavad üksteist, veristavad igal võimalikul viisil, kuid ei sure siiski kuidagi ära. Kui pea ja jäsemed on maha raiutud, siis kleebitakse või naelutatakse need tagasi ja kõik jätkub samas vaimus. Need tegelased ei ole zombid, nende surematuse ainsaks põhjuseks on ajada film võimalikult veriseks ja vägivaldseks.
Filmile eelneb tekst, mis soovitab lastel, rasedatel ja nõrganärvilistel mitte seda vaadata. Seda hoiatust tasub täiesti tõsiselt võtta.



4 kommentaari:

Trash ütles ...

Kas sa nädalat nihutada ei tahaks, et mu töögraafikusse ei satuks?

Palun?

edasi ütles ...

kardan et hilja juba, igale poole teade laiali saadetud. võin teha lohutuskoopia filmist, kui soovid.

L ütles ...

natuke liiga splatter, pidasin ennast tugevamaks..aga ideeliselt- ajuvabalt hea.

Mis meistriteos ootamas on?

edasi ütles ...

see on jah film mille kohta vist keegi ei saaks öelda, et liiga vähe splatterit. a ma ei tea veel mis järgmiseks tuleb. ei tahaks nagu korrata teemasid. üks hea pornofilm on kavas, aga võibolla peaks palja pinnaga veidi ootama, sest eelmistes filmides on seda juba päris palju ka olnud.